Eva, Stina o Karl på Galleri 39 -“vi vågade”

Eva Gustafssons tavla
Min favorit
Evas tavla
Såld! Synnerligen passande med röd prick 🙂
Evas tavla
Fira med ett glas rött blev min tanke – se schwunget i vinstrålen som träffar glasytan

Jag passerar Galleri 39 här i Arvika (där jag hade min egen utställning i juni i år- går ofta in och så gjorde jag nu med 🙂

Vågade vad? Måla? Ställa ut?

Båda var svaret!

Eva Gustafson, är den ena systern som målat och ställt ut. Det var henne jag träffade först. Efter en stunds prat säger Eva: Jag känner igen dig. Hon ger mig en ledtråd och då kommer jag ihåg henne också. Vi jobbade ihop nån gång på 80-talet. Så roligt. Jag såg en del tavlorna, men som det blir vid en prat om minnen så fann jag någon dag efter att jag inte fått med mig så mycket av målningarna.

Så jag gick tillbaks. Träffade då också systern Stina Berggren Berisha.

Stina Berggren Berishas tavla
Jag föll för det turkosa och avståndet i tavla 1 och 2 – långt borta och nära tänker jag

Stinas tavla
Inre eller yttre gränser, tavlan heter gränsen, testa gränsen, gå över krypa under, gå runt, klättra över – det är upp till dig att bestämma om du vill säger Stina.
Tavlan ovan, en riktig guldklimp tycker jag – dit kan en komma om en passerar gränsen som stängde en ute ….

Båda är naturbegåvade, båda är utbildade i större eller mindre grad. Eva är Stinas vägledare, ligger steget före enligt Stina själv! Båda går också sin egen väg. Stina har för det mesta en mening bak sina motiv- få ner bilder som dyker upp i hjärnan. Evas bilder växer fram under processens gång.

Och så kronan på verket, en ung man på 11 år, Karl Danielsson, Evas barnbarn. Så här skriver Karl i sin beskrivning om sig själv: Jag började måla för jag tyckte jag var ganska duktig på att måla och jag tyckte det var roligt.

Karls tavlor
Hipp hipp hurra för dig!

Det blev ett härligt möte i tavlorna, i tankar och samtal och så bra att jag gick tillbaka. Alltid kommer stort och smått upp, typ vad är konst och vem är konstnär – betraktarens öga . Den där konsthörnan i min hjärna som lagrar upplevelsen -den har fått sitt. Här har jag visat ett axplock från deras utställning

Tack Eva och Stina hälsa Karl! 🙂

6 reaktioner till “Eva, Stina o Karl på Galleri 39 -“vi vågade””

 1. Jag förstår att du håller koll på Galleri39, det ligger liksom dig varmt om hjärtat 🙂

  Evas tavlor blir jag väldigt förtjust i… som du vet gillar jag färg väldigt mycket! 🙂

  Tre talanger ur samma familj! Ja, äpplet faller inte långt från trädet, eller hur man nu brukar säga.

  1. Jo jag går ofta dit 🙂
   Det blev en upplevelse, färg a visst och fina formationer!
   Familjebanden är underbara här 🙂
   Kul du tittar in!

 2. Stort tack Tove för denna visning på Galleri 39. Så roligt att komma med hit igen. Tavla nr 2, den “sålda” talade till mig. Och det gjorde förstås också de två turkosa målade av Stina. Långt borta och nära var det som även kom för mig.
  Roligt att även se Karls målningar och där var det den i grått som ögonen inte ville lämna.
  Många tankar till dig
  Stor kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *