Äntligen

Ja, det blir helt rätt att säga äntligen! I år igen, vi gör denna träff sedan 2016 – tisdag 6 augusti gick resan först till Stockholm/Ekerö för några dagars skön tillvaro i goda vänners lag.

Ditte (http://dittemitti.se) möter upp vid T-centralen och vi gör gemensam färd ut till Elaine på Ekerö. Ditte är med oss tills onsdag.

Frukost på altanen onsdag morgon

Torsdag ägnar jag och Elaine åt att ströva runt i storstan. Jag gör inköp hos Gudrun Sjöden i Gamla stan, favoritbyxan och för dagen en ny blus i violblått som passar fint till byxan jag redan har i samma färg – och förresten till den äggskalsfärgade också. När passar inte en violblå toppenblus? Gillar när det går ihop sig så!

Då augusti är månaden då jag denna gång blir pensionär på riktigt så firar vi den kommande dagen här med en god Wallenbergare modell fisk och såklart skålar vi – i Cava blev det!

På kvällen tar jag in på hotell för en natts sömn inför morgondagens tidiga resa till –just det äntligen – jag ska resa till Åland, till Geta där bloggvännen Karin http://pettasblogg.blogspot.se bor med sin Uffe och de driver sitt ekologiska cafè och har konstutställning uppe i Gula Salen. Ett hem och ett företag i samma underbara byggnad med härlig trädgård omkring. Pettasriket där pettassarna bor!

Här är det
pettas logotyp Karin o Uffe kan mycket mer än att driva cafè
Här är de mina två vänner, Uffe och Karin som jag nu också mött i verkligheten.
Vänskap som kommer växa än mer! Karin o jag har umgåtts bloggvis i flera år .
Sitt en stund och njut här – ja, tack gärna
eller här vid Geta Bocken som Juha gjort

Konst i växthuset , gamla trasmattor kommer till återbruk o pryder krukorna med tomater
Är det inte underbart så säg – på pettas kan de konsten -mitt i planteringen
Det går inte att låta bli visa dessa härliga bilder av enkla krukor och tegelstenar varpå en silverbricka med kanna och gräddsnipa (tror jag) har fått hedersplats. Fönster älskar jag, och att naturen speglar sig i fönstret på ett hus som har så mycket själ
Se och njut nedanstående bilder, skåda detaljerna
När fantasin och sinnet för konstdetaljer som framhäver finns i en byrå
Med denna läckra bilden så avslutar jag första delen av min resa.

Nästa del;

Konstutställning i Gula Salen som också var mitt sovrum under vistelsen.

12 reaktioner till “Äntligen”

 1. Tack Tove, du sköna böna och fina människa!
  Givetvis så växer vänskapen ännu mera nu när vi har träffat varandra på riktigt efter många år på bloggen och fb innan.
  Här ser det ungefär ut som då du var här, lite sensommarbedagat, småvisset men ändå skönt och moget på många olika sätt. Uffe har börjat klippa sluttningen/ängen med hjälp av röjsågen, snart har vi möjlighet att ta oss en dans på det renklippta. Jag har börjat skörda grönsaker för infrysning och uppätning i trädgårdslandet, går mina mördarrundor på kvällar och morgnar, huvudena rullar, men inte så många ändå. Men allra mest så försöker jag ta tag i mig själv, vila så mycket jag kan och orkar, för att landa där jag vill landa på ett skönt sätt. Frissan igår var en höjdare, äntligen har jag håret i skick…osv. osv. Kramar från oss båda i vår gamla stenlåda! <3

  1. Tack själv bönskön människa på mördarrunda!
   Ser ju nu för mig hur ni sensomrar och höstar in för matnjut!
   Glad du navigerar in landningen på ett skönt sätt <3
   Tänkte igår på vår tur i gröna Toyan, på sköna villovägar som inte alls var villovägar, härliga minnen 🙂
   Apropå frissan så är det i morgon min tur att få håret i skick.
   Hälsa röjarn i slänten och kram åt er båda!

  1. Tack Gunnel!
   Ja, dit ska du åka; det är själsligt och gott – och Karins goda bullar jaa, du förstår nog själv 🙂
   Kram

 2. Vilken miljö! Så himla fint och idérikt! Hur är människor skapta, tänker en som inte alls har sådant sinnelag 🙂 Jag blir minst sagt litet avundsjukt. Klart att folk (gäster av alla slag) trivs i den miljön! Byrå med allsköns ting… tegelstenar och dito krukor i salig blandning, jo, jag tackar. Jag är så imponerad. Förstår att ni hade det riktigt trevligt tillsammans, du har också sinne för färg och form och har förmåga att se vad som passar ihop

  På bilden Karin och Uffe försökte gömma sig, ja där såg jag bara Karin först…. men när jag läste texten, ja då upptäckte jag även “käre mannen”. Absolut ska jag försöka ta mig dit någon sommar om jag är kurant nog 🙂

  Tack Tove för välidgt fina bilder och fint inlägg!

  1. Tack själv Mia för din goa kommentar, så roligt du gillar miljön på Pettas också.
   Uffe o Karin är skapta för att skapa tänker jag …. 🙂
   Naturligvis ska du åka dit, jag håller tummarna för din kuranthet vet du 🙂

 3. Ett fantastiskt ställe! Jag har njutit av bilderna. Att man bara kan få ihop det så skönt. Det är själ, det!
  Grattis i efterskott här, jag grattade dig på FB också, det är en skön ålder som du har trätt in i 😀
  Kram <3

  1. Verkligen ett fantastisk ställe! Fint att du också njöt Gerd!
   Tack för grattis både här och där 🙂
   Kram

 4. De kreativas möte kan man kalla detta! Installationerna Karin gjort är underbara! Varför har inte jag den fantasin? Kommer aldrig på något eget, och andras ideer orkar jag inte heller genomföra. Men jag är jätteduktig på att beundra andras alster och begripa vad som krävs!
  Förstår att din resa blev gemytlig, i gott sällskap och med många glada skratt!

  1. Det är en fin egenskap att kunna se och förstå andras kreativitet; vi kreative blir ju så glada av det 🙂
   Tack Paula för det!
   Mötet blev toppen!
   Ta dig en tur till pettas 🙂

 5. Bästa Tove, “söstra mi”! Stort grattis i efterskott till din dag. Och jag hoppas kah kan fira med dig vid ett senare tillfälle. Stort tack för ett fint dygn med dig och Elaine ute på Ekerö. Förstår att ni hade en fin dag i huvudstaden också. Och så roligt med din resa ill Åland för att hälsa på Karin och Uffe. Underbara bilder från deras “Pettas”. Jag had eju förmånen att få komma dit som överrsakningsresa i början av sommaren och är så glad för detta. Kan tänka mig dina att dina och Karins kreativa samtal tog er vidare på livets outforskade stigar.
  Tittade på alla vackra detaljer du fångat på Pettas och inser att jag inte hann se alla. Eller jag had einte rätt sorts ögon med mig. Det var så mycket fint att uppleva och vi var bara här någon timma. Men jag kommer så gärna tillbaka.
  Stort tack för allt detta.
  Kram!

  1. Tack söstra för stort grattis; vi kan fira nästa gång vi ses helt klart!
   Vi har flera fina dygn tillsammans ute hos Elaine nu 🙂 och fler blir det. Själv tack än en gång!
   Dagarna på pettas med Uffe och Karin blev kreativa och ja, detaljsinne finns ju hos mig och här flödade de. Själsligt språk du vet … du tränar ju på det vet jag 🙂
   Tycker absolut du ska ta dig tid och besöka igen. Du har fått försmaken bara 🙂
   Tack för fin kommentar!
   Stor kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *