Tår

Ingen tår över törsten är tagen, jag fäller heller inget ur ögonvätskan, så gråt inga tårar för min skuld.

Digiti pedis klingar latin. Tår har en förmåga att se olika ut beroende på om foten kan betraktas som egyptisk,grekisk eller kanske romersk. I dessa fötter handlar det om olika längder på tårna om jag har förstått det hela rätt.
Det finns ramsor om vad varje enskild tå heter, en sån hoppar jag över.
Lite orättvist kan tycka om en jämför med fingrarna som har allmänt vedertagna namn att tår inte har det, mer än i ramsor och ortsmässigt.

Men en kommer långt om vet var stortån och lilltån sitter. 
Lite förvillande kan det bli då stortån på höger fot sitter till vänster för för de övriga och på vänster fot sitter den till höger.
Men det är snillrikt nog ändå om en tänker på kroppens mittlinje då de båda sitter på var sin sida och således har inbördes ordning.


Mina sommartår
Jag har en norsk form på fötterna, men jag har trampat så mycket på svensk jord så de tillhör den oomnämda tågruppen sveno
Illustrerande lägesbeskrivning;
min vänstra fot upplagd på fönsterbrädan i köket mellan två ST.Paulior, stortån till höger. lilltån till vänster osynlig bakom ett St.Paula blad.

Tår ingår i veckans ord&bild i 
http://gemsweeklyphotochallenge.blogspot.se
Klicka o kik in hos övriga också :-)

Jag har problem med att lämna kommentarer hos några har jag upptäckt. Kanske beror det på att det är kommentarsgranskning. Det är inte min mening att inte kommentera när jag läst eftersom det är så roligt se tolkningar. 🙂 v.27 – 29 lästa jag inte inlägg, då jag tog sommarpaus.

32 reaktioner till “Tår”

 1. Det vete fåglarna om jag fått upp mina fötter på fönsterbrädan…..jag tycker bordet är lite högt ibland. Kram

 2. Hahaha! En typisk Klara-tolkning! Roligt att du tog upp det med vänster och höger, för jag brukade alltid säga till personer som hade lite svårt med att skilja vänster från höger: högerhand är den där tummen sitter till vänster;-)

 3. Vilken härlig tolkning! Jag läser, tittar och ler. Och så tänker jag lite. Undrar vilka sorts fötter och tår jag har. Kanske en blandning av svensk-norska. Vad gäller mina skadade stortår har de varit i strid. Nåja, de har blivit rejält skadade. Men kanske skulle de se bättre ut med en blomma på. Nja, kanske inte.
  Och detta med vänster och höger. Knepigt.
  Stor kram

 4. Sveno-tår har jag inte sett förr, vad jag vet. Det är så skönt att tårna får fritt spelrum på sommaren, jag tror faktiskt att de uppskattar det.

 5. Heisann, ja det med etnisk ulikheter på tær er ikke innenfor mitt domene, men de estetiske har jeg peil på. Det er mye vi kan finne ut av stilarter bare ved å studere hvordan tærne ble framstilt! Ikke å forglemme, deres posisjoner ;:OD)

  1. Spennde er det med tärne 🙂
   De etniske ulikheten er nok ikke egentlig heller innenfor mitt domene ..
   Posisjoner har betydning …

 6. Nu ska jag viska dig en hemlis, jag har aldrig lackat mina tånaglar! Och jag tycker ju alla andras är så fina! men jag har lite fotfobi jag, går inte barfota och har nästan alltid strumpor på fötterna även i sandaler. Du är vig som kan lyfta benet upp till fönsterbrädan bara sådär…
  Nu tassar jag vidare i cyberrymden med mina spretiga tår

  1. Viskande svar; tånagelmålningen tog fart först i början på 2000 -talet … Spretiga tår tar en också framåt 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *