Små texter 2

När hon går där tänker hon inte så mycket . Mycket passerar tankens bana ändå. Inget viktigt , men viktigt nog ändå. Hon tänker på världens alla hörn, utan att veta så mycket. Men ett vet hon; eller mycket: Att världen är så stor, så stor. Så stor så litenheten i sig inte räcker till. Utan tvekan är livets spel som ett lotteri – starkt förenklat … men när vinner en då? Vinsten, tänker hon som går där, egentligen utan vinst, är att jag går här i all min litenhet stor nog.

6 reaktioner till “Små texter 2”

 1. Jag tänkte, att vi har vunnit vinsten! Är inte vinsten att vi föds och lever i den del av världen som är fredlig? Så tänker jag… I och för sig kan man tolka i det begreppet…

  1. Gillar dina tolketankar Mia, tack för kommentaren 🙂 Visst är det en vinst att födas o leva här i vår del! Jag tänkte i banor av att liten och stor fyller ut varann och har lika stor betydelse i det stora hela, jag tänkte på hur vi handskas med våra motgångar, framgångar och det livet vi till vardags lever och finns till i. Hon i texten är nöjd med det stora i det lilla.

 2. Jag känner mig som en vinnare lite då och då, som när jag tänker på mina barn och barnbarn och upplever helt vardagliga saker. Högsta vinsten kan bestå av så mycket mer än pengar. Kram

  1. Vad roligt att du tittar in och tolketänker du med Gunell – barnen o barnbarnen och så den fantastiska vardagens 🙂
   Tack för kommentaren!
   Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *