Ja ja och nej nej

Ligger kvar i sängen när jag vaknar idag. Först sträcker jag på mig och gör mig lång. 161 cm som längst. Den där 1:an lägger jag till för det tvistades om den vid några mätningar, en på skolan och en på hälsocentralen. Själv har jag alltid upplevd mig som 160. Som alla andra mätningar visade. Nu är jag ju inte född så, jag vill minnas att min mor sa jag var 46 cm lång. Och vägde …. jag var kort och rund. Numera mäter jag 157. Det är den längden jag försöker sträcka ut. Så finns det ju något som är kopplat till längden och det är ju den där vikten. Den ja … Body Mass Index – BMI som en trollformel för att räkna ut om en ska leva kort eller långt – som jag har gjort om till ett personligt BMX (cykelmärke egentligen tror jag) B för body, M för mass och x för okänd. Här i lägger jag mitt midjemått för jag har den stora lyckan att hur stor jag än är så har jag midja!! Nämligen. Att standarden med de ultimata hälsovärdet pekar på 4 cm för mycket det må så vara.

Detta verkar ju som ett skrytigt inlägg och riktigt var dessa ovanstående rader kommer ifrån vet jag inte helt. Visserligen sträckte jag på mig, men tankarna vandrade på helt andra plan så länge jag var i sängen.

De, tankarna alltså, var sådär filosofiska som jag så gärna broderar ut. Om björken därutanför fönstret. Om priserna på maten. Om miljön som jag varje dag umgås med. Jag tänkte på böner och resor. På friskt och sjukt. Och på det individualistiska. Kontra gruppen och solidarisk gemensam rättvisa. Jag tänkte på facket. Jag tänkte på arbetarrörelsen. Och så politiken då.

När första sträckningen är över så är det dags för benen, jag lyfter de rakt upp och låter fötterna cirkla Från Lark Rise to Candleford, Kontrapunkt och Babel, det danska Badehotellet och mycket mycket mer. Unga kommisarie Morse med fler deckare framhäver tårna böja tårna sträck.

Så gled mina tankar över på kapitalister. Dessa är särdeles fina att tänka på när jag gör min nästa övning: Jag pressar mina böjda ben så nära kroppen jag kan, fattar tag med armarna kring benen -nästan så knäna nuddar hakan – det läget uppstår då jag klämmer till kapitalisterna. Tänk så stark kroppen blir då en en tar i med de båda extremiteterna!! Där ligger jag och rullar lite så ryggen och magen får sig en duvning och kapitalisterna är nära att ge bort en summa ….

Om 1,5timme går bussen.

Tydlighet!

Be my quest!

24 reaktioner till “Ja ja och nej nej”

 1. Haha, härligt inlägg. jag kan se dig där liggandes, sträckande, tänjande och så med full kraft klämmer du åt kapitalisterna! 🙂

 2. Vilken morgongympa! Vilka tankar och funderingar.
  Musik har jag hört att man använder när man gympar men det här är ju mycket mera intressant.
  Undrar om jag klarar av att klämma till kapitalisterna lika mycket som du tycks göra.
  Benen rakt uppåt sträck hör till här också men om jag tänker på något har jag inte tänkt på.
  Måste nog tänka på det i morgon bitti när jag vaknar och göra kapitaliströrelsen och se om jag klarar mig ur den, om jag klarar den. Får nog be min sängkamrat om hjälp om jag själv klämmer till mig själv och inte kapitalisterna. Undrar vad U kommer att säga? Men han är van med det mesta så han klarar det säkert hur bra som helst. Han kanske kommer på en lösning om hur jag ska klämma till dem på ett lättare sätt utan att bli självklämd.
  Tack för din morgon! <3

  1. Det är frågan det, vem klämmer en till mest, sig själv eller kapitalisten 🙂 ??
   Rörelsen går något lättare då mitt bukomfång reducerades, innan hade jag klämskador …
   Hi hi fluga i taket på pettas i morgon då får jag låtsas vara när du klämmer till … fint veta du har assistans nära till hands 🙂 en PT rent av!
   <3

 3. Det är bra, att ligga kvar i sängen en stund och riktigt få sträcka ut sig. Så gör jag med. När jag fått i ögondropparna är det rätt skönt att göra lite motion.
  Jag har som mest varit 165. Så med åldern krympte jag till 163. Men till min fasa är jag nere i 157. Fasa och fasa, men det var ett stort hopp, eller hur? Det beror på min skolios.
  Men nu är det som det är och du får ha tack för alla dina tankar. Önskar dig en fin fortsatt torsdag.
  Kram!

  1. Vilken fin längd du haft. Nedåtväxandet hör till det normala åldrandet, men som du med skolios så går det kanske fortare. Har en god väninna som var 175 cm, nu 79 år har minskat med 12 cm. Så det kan gå.
   Tack för besöket och för lästa tankar 🙂
   Kram!

 4. Nejmen hej Klara Ovidia! Här är du ju. Jag trodde att bloggen var nedlagd, men den har ju återuppstått i förnyad skepnad. Så kul! Spännande att läsa om dina äventyr på Åland och annorstädes. Och vad bra att du klämmer åt kapitalisterna – det är det alldeles för få om gör!

  1. Hej Karin!
   Dig har jag tänkt på!
   Så roligt du hittade hit till min förnyade skepnad!
   Ja, pettasriket var ett äventyr.
   Vi hörs!

 5. Haha, efter att alldeles nyss lärt mig vad Tabata-träning innebär så föreslår jag att du också går in på Youtube och kollar, för då får du en massa fettavskräckande övningar att ta bort de där förargliga 4 cm kring midjan med. haha. Själv behöver jag bli av med minst 40 kring midjan så jag anser loppet vara kört…jag bara går och går och kommer aldrig fram.
  Dina fundileringar kan jag också instämma i med små hummanden här och där, och det glädjer mig att du också följer Kontrapunkt! Men Ebba har jag såå svårt för, glad att hon inte är med i varje avsnitt…
  P.S 157 var jag som längst, dom envisas med att mäta (o väga) mig varje besök på vårdcentralen och nu har jag krympt till 156, buhuuu

  1. Hi hi Paula, vi får våra centimeter här och var både plus och minus- du går och går , det är bra att gå. Men visst vill en komma fram nångång också …
   De där fettavskräckande övningarna får jag ta en titt på.
   Minus 1 cm alltså är din längd numera.
   Jag är nu lika lång som du var 🙂
   … och benen bär och ser gör vi 🙂

 6. Haha! Så skulle vi klart gjort alla…klämt till kapitalisterna innan vi steg upp. Säkert nyttigt för både oss och dem. Jag ska också börja räkna BMX i stället för BMI. Jag tror faktiskt det stämmer mer med verkligheten, för alla vågar slår olika. Ha en bra helg härliga Tove!

  1. Det var en god idé att vi alla klämmer åt kapitalisterna. Så är vi två i BMX klubben 🙂
   Bra helg till dig med Gunnel!

 7. Underbart, kläm till ordentligt!
  Jag kan nog aldrig sträcka ut mig till mer än 152 cm på sin höjd. Det är 2 för många för att kvala in i de kortväxtas riksförbund. Men jag har klarat mig relativt bra ändå. Gifte mig med en man som är ungefär 192 cm vilket säkerställer att i alla fall någon når hyllorna högst upp i skåpet utan stege. Så kan det bli i livet.
  Kram och trevlig helg.

  1. Tack, jag klämmer på …
   Vilken fin kombination du och din man har; utan tvekan har ni positioner som fyller ut varandras längder 🙂
   Så kan det bli i livet som sagt.
   Kram o trevlig helg till dig också!

 8. Inte att undra på att du är så spänstig och smidig med dessa övningar. Och perfekt att tänka tankar under tiden. Ja, du har då verkligen många på gång. Fnittrar lite och tänker på om vi till nästa sommar, du , Elaine och jag ska göra övningarna tillsammans vid något tillfälle- Många skratt skulle det bli men också givande åttryckningar.
  Stor kram

  1. Här är aldrig tankefritt 🙂 När jag märkte effekten vid kapitaliströrelsen blev det god effekt …
   Ja, det tycker jag, vi gör den där övningen tillsammans hos Elaine till sommaren 🙂 Ser det för mig redan!! Tredubbel effekt 🙂
   Stor kram!

 9. Ljuvliga du! Här tror jag att vi båda måste testa effekten av kapitaliströrelsen. Underbart att kunna kombinera träning och politik! Inget kan passa bättre här i Vinkelboda.😊
  Har du kanske någon rörelse som kan passa för att trycka till och få effekt mot tekniska kommunikationsproblem? Nu är vi utan fast telefon igen men Internet fungerar än så länge.😡

  1. Hoppsansa ; nej inget passar bättre i Vinkelboda!!! 🙂
   Den eventuellt passande rörelsen som direkt dyker upp är naturligtvis PLANKAN – och då tänker jag på den gymnastiska rörelsen och den komedi som Svt. så käckt visade – samma dumheter om och om igen, skrattretande efter fler repriser … vilket jag tycker är rör – else och -rör-ande aktuellt med erat krångel.
   Och peka finger – rörelsen möjligen 🙂
   Tack för besöket kära vän som för tillfället var on line <3

 10. Tänkvärda funderingar under morgongympan. Det var länge sedan jag mätte mig så det är kanske dags nu så att jag kan fundera vidare 😉

  God söndag!

  1. Jo, du som bekant så funderar jag så got som jämt 🙂 Mät dig och fundera vidare du med!
   Så roligt du tittar in hos mig 🙂
   God söndag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *