Söndagspredikan

Nu var det ett tag sedan jag konverserade med Dig, du som inte syns, men lär finnas. Med Tomten är det tvärtom, syns, men inte finns .

Tro kan förflytta berg sägs det. Tro, hopp och kärlek hör i hop. Jag tror inte, jag vet i kärlek hopp – och tro.

Gud, Herre Gud, Gud: Varför är DU inte med på Facebook? Instagram? Har en egen hemsida? Skriver blogg? Frågan är om du egentligen trivs så bra där i skymundan himmelen? Du vet här på jorden strävar vi med vårt ego, vi är ett gäng individualister vars utgång vi inte vet något om, vi tror att vi vet och har all makt i himmel och på jord.

Således har du ju konkurrens om det allsmäktiga.

Snälla Tomten, du som alltid söker de snälla barnen, men delar ut klappar ändå om du inte finner några? Varför är inte du med på de samma sociala medier? Gud finns ju i Himlen, men var finns du, egentligen? Det finns knappt några gamla ladugårdar kvar där du kan bo? Jag vet möjligheterna är många. kanske hyr du i andra hand och flyttar ofta.

Så låt mig snickra ihop ert samarbete, ni kan kalla mig oberoende konsult! Kom ut ur garderoben. Eller om det blå skåpet låter mer intressant? Som en skänk från ovan.

Gud, eller Jesus Kristus , vet du vad Ostguden heter? Jesus Kristost. Det kan du ha som nickname på Insta och FB – fast det heter inte nickname lenger heller – det var på den tiden då kontaktannonser på nätet så kallade datingsidor kom till.

Bilden av en man med långt skägg, något långt självfallet hår, bruna ögon.
Texten säger:
Erfaren som om jag levd väldigt länge. Ändå ny för världen. Jag ser det mesta från ovan. Eftersom åren gått har mitt liv blivit händelserikt. Inte alltid så levande kan sägas. Nej då, jag har levd som död så att säga och fått lära mig att komma igen. En gång hade jag en kvinna, hon skötte mina fötter älskansvärd. Ansade mitt skägg och klippte håret.
Du som svarar får gärna ha helt andra kvalifikationer, ty kärleken, tron och hoppet är det viktiga. Andlig spis om du så vill! 
Hade en dålig relation till min far som inte var min far - fader okänt var min far. 
Relationen till min mor var kluven. 
Men en kan inte segla omkring på molnen och tycka synd om sig - det är den verkliga synden. 
Så kvinna; smäll dina fingrar mot tangenterna och låt mig se om du kan svara mot mina önskemål, lite syndig kan du vara ..
Jag är av den förlåtande typen ...

Tomten, vet du vilken bil som transporterar Viagra? Det gör Pick up.

Nämen, nu stack jag allt i iväg helt osakligt liksom saxat in det; jag har inte ens själv kommit på dessa lustigheterna – Jesus Kristost – och Pick up.

Hört de eller läst de har jag gjort! Tror att jag tänkte så att du som kommer med paket -fast inte då till de små barnen utan till de stora, de med snurr framtill på mitten – det som kallas pitten.

Tomten på datingsidan:
Bild av en tomte.
Texten säger:
Du vill minst en gång per år få en stor present av mig till jul, däremellan flera små.
Tomtedräkten är min kamouflagedräkt. Visst klär jag i den?
Har ganska så fullt upp hela året så du må vara självständig och trivas med att vara mycket ensam. Men som sagt små presenter kommer mellan varven i väntan på den stora. Så kvinna svara ärligt: Är det något du önskar dig?


Ta det lugnt, mitt högre jag, alltså föräldrajaget enligt Das eigentlische psykolist Sigmumd Freud- pickar mig på axeln och påminner om att en ska försöka förhålla sig till det medvetna anständiga och inte låta det undermedvetna styra helt. Det blir så fort oanständigt. Då må jag be om syndernas förlåtelse.

Nu har jag lagt grunden för snickeriet där Gud och Tomten kan samarbeta. Att de nu har sökt varsin kvinna. Tror de lättare kan samarbeta då, det behövs ju en kvinna eller två till allt. De är är nämligen trots allt vanliga människor som av andra vanliga har blivit upphöjda till något de icke är. Tomten och Gud alltså. De hälsar dock båda att något julevangelium på sociala medier tänker de inte bidra till. Ej heller en säck med julklappar. Nu är de också något klentrogna vad gäller världens ställning, men hävdar båda att om en inte tror och hoppas vill världen ändå gå under – och att ge sig så lätt är inte deras melodi.

Min melodi efter denna “turn around by Good and St:a Claus” ska härmed avslutas, jag saxar igen:

“Jeg er stor tilhenger av folk. Jeg tror de har mye for seg og har kommet for å bli”

Sagt av Knut Naerum, norsk komiker, författer, tegneserietegner og Tv underholder. Kjent fra NRK´s humoristiske Tv-program Nytt på Nytt.

12 reaktioner till “Söndagspredikan”

 1. Märkligt! Här har jag varit övertygad om min icke-tro men plötsligt så inser jag det motsatta. Jag tror på Klara Ovidia, nu heter hon det, ibland heter hon Klara Ovida, lite gäckande så där som tomten är och som Gud är. Om de nu finns förstås.
  Tack för din söndagspredikan, nu kan jag lugnt gå in i veckan som kommer förvissad om att du har fått ihop tomten och Gud till att samarbeta. Det kommer att gå bra för världen.

  1. Oj oj oj – så det säger du – Klara Ovida eller Klara Ovidia – jaa, i nästan samma bås som Gud och Tomten, en får tacke eller inte … hihihi
   Rädda världen hm tål att tänkas på men visst …
   Kram

 2. Tomten och Gud, ja det skulle vara en lyckad kombination och generera ett fruktbart samarbete. Förmodligen skulle FB haverera på nolltid men visst vore det intressant.

  Önskar dig en trevlig kväll!

 3. Vilken söndagspredikan! Här fick jag jobba för att hänga med. En hel del. Men jag förstår poängen. Kanske. Tror man kan läsa och ta till sig predikan på olika sätt och det är ju det som är grunden i en predikan. Eller?
  Ser fram emot ett samarbete mellan Tomten och Gud och om det sker på Instagram eller FB. Men allra helst så tror jag ju på möten i verkligheten. Men det kanske är för tidigt för ett sådant.
  Stor kram

  1. Tack för att du jobbade för att hänga med och fann en poäng dessutom häri!
   Vi får ordna ett möte i verkligheten:-)
   Stor kram!

 4. Dina predikningar är efterlängtade. Inbland måste jag läsa om och om igen för att riktigt förstå…och det kanske jag inte gör helt ändå, men då har jag min egen tolkning. Tomten och Gud har säkert mycket gemensamt. Utseendemässigt vet jag inte så noga, men de är i varje fall båda väldigt mystiska och hemlighetsfulla. Det gör dem mycket intressanta. Jag får nog börja kolla lite mer på Facebook ifall de dyker upp där. Kanske man kan skicka iväg en vänförfrågan? Kram

  1. Vad roligt att du längtar, de är inte så ofta förekommande nu för tiden …
   Gillar skarp att du gör egen tolkning, det är som med mina målningar kom jag på 🙂
   Vänförfrågan skapas :::: -)
   Kram

 5. Härliga Klara Ovidia … älskar dina predikningar – ibland med kringelkrokar som kräver tankearbete 🙂
  Kombination av tomten och Gud verkar vara en bra idé.
  Kram

 6. Jag har saknat dina söndagspredikningar. Och så dök det upp en, som jag inte hunnit läsa, förrns nu.
  Vilket inlägg, så superduper, alltså du skulle få jobb hos vem som, av Gud är du redan förlåten och Tomten, han gillar nog också låten, hej tomtegubbar slå i glasen 😀

  Du är för härlig, Tove. Som insett att Gud och Tomten behöver slå sig ihop och bilda en grupp på FB också, eller?

  Vänliga hälsningar från en beundrare 😀
  Kram!

  PS. Tove, nej jag svarar inte på kommentarer i min blogg längre. Jag gjorde om inställningarna för en tid sen, pga av att många inte kunde komma igenom verifieringsrobotarna efter de kommenterat. Efter det har det funkat hyfsat, men det går inte praktiskt att “svara” på kommentarerna. Men jag skriver tillbaka till den aktuella bloggen och svarar där, om det är en fråga. DS

  1. Inte hinner en läsa allt direkt så är det ju 🙂
   Vi får se hur det går med Gud Och Tomten och FB gruppen där…
   Hej tomtegubbar och O Store Gud …
   Tack för kommentar och svar om kommentarer hos dig, då är jag med på tåget!
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *