Berit Olanders

I sommar har jag sett mycket konst och dessa vackra akvareller föll mig i smaken just därför att de är goda att äta – ja, inte akvarellerna då utan skörden – och i tavlorna är de SÅ LEVANDE. En konst i mina ögon att få en tydlig och tillika – ja, jag tror levande täcker allra bäst – struktur utan att bli fotografiska avbilder.

Berit Olanders på Åland kan detta och jag träffade henne också just högst levande – ett fint möte! Om sitt liv har Berit sommarpratat i Radio Åland, klicka på länken så får du med dig något om människan som målar så fint, hon är mångsidig, berest och bebodd. https://alandsradio.ax/sommarprat/somarpratare-27-juli-berit-olanders

Bilderna är från utställningen Målarglädje hos mina vänner Karin och Uffe på pettas café, Geta Åland som jag besökte i augusti, det har jag skrivit om här: https://www.klaraovidia.com/2019/08/30/en-tredimensionell-upplevelse-i-gula-salen

Bilderna är inga fotografiska storheter, de är tagna i stunden just då ... 
Detta inlägget är en del av det jag tänkte skriva i föregående inlägget, Nöten :-) 

10 reaktioner till “Berit Olanders”

 1. Så fint Klara Ovidia!
  Här är det tomt på väggarna nu men i minnet finns konsten kvar.
  Vi har det lyxigt bara värre här på Pettas som kan njuta konst varje dag medan vi har öppet.
  Tack för länken, NU ska jag lyssna!
  En finfin kväll önskar jag dig! <3

 2. Nu har jag lyssnat!
  Tusen tack för länken!
  Så fint berättat allt är av Berit.
  Smålog när jag såg att Ålands radio skrev Somarprat 😉
  Och insåg också att man inte ska trycka på länken Ålands radio för då kommer man till dagens Åland och inte till Sommarpratet.
  Tack igen ! Kram

 3. Intressant med möten och intressant med berättelser från livet och även bilder ibland. Det är lätt att överföra sina egna minnen när man lyssnar till Olanders berättelser, de sammanstrålar ibland och se tar de sina egna vägar…långt bort och ifrån.
  Har även läst en hel del om dina sommarreflektioner och alla dina möten med konst i alla dess skepnader. Inte minst har jag läst dina tankar kring pratet/skrivandet och jag kan bara konstatera att det känns igen. Man tänker, man pratar…och skriver som man pratar…eller hur?
  Bra blir det i alla fall.

  1. Gertie, så roligt att du tog dig tid att titta in för att läsa. Tack för det!
   Visst har det långt bort och från flera beröringspunkter för oss lyssnare, egna upplevelser och igenkännande. Tänker, pratar och skriver som en tänker – jo, så är det nog det blir som det blir, ibland blir det bra, ibland inget och så mitt emellan …. som en del av en själv .
   En slags inre resa där en möter andra med sig själv och ser nytt 🙂

 4. Instämmer i att akvarellerna är fina – skördetid minst sagt! 🙂
  Ska lyssna på sommarpratet framåt kvällen, just nu är det annat som hägrar.

 5. Härliga akvareller som jag skulle vilja smaka på. Jag såg dem ju som hastigast i somras på Åland men hade då inte tiden att fördjupa mig i dem- Tack för fina bilder och dina tankar.
  Stor kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *