Tråd

Trådlös
Icke trådlös

Ryggen din är bara en tunn tråd som rumpan hänger i. Sa min farfar då jag som liten flicka var med på potatisplock. Jag hörde en vuxen klaga över ont i ryggen, han fick vila. Jag har också ont i ryggen sa jag. Men vila fick jag inte. Minns besvikelsen över min tunna tråd, ville då haft en tjock.

Ett inlägg i Susannes http://gemsweeklyphotochallenge.blogspot.com följ gärna länken och finn flera trådar -den röda som löper genom allas … tolkningstråden

36 reaktioner till “Tråd”

 1. En tunn tråd som rumpan hänger i. Haha. Ljuvligt. Undra på att du är så härlig och finurlig som du är Klara Ovidia. Du har fått mycket med dig från barndomen och har det kvar i tråden som har en rumpa som hänger där bak. <3

  1. Fick mycket medskick från min barndom. Alla mina närmaste kära gick ju bort tidigt, kanske därför jag bär det klart med mig 🙂
   Tack för fin kommentar Karin <3

 2. Jag blev lite full i skratt när jag såg dina foton. Vi hade varit inne på samma tanke, såg jag. Jag hoppas att min “ryggtråd” blivit tjockare med åren så den orkar hålla upp min lite tyngre rumpa. Kram

  1. Samma tanke då jag läste hos dig, tråd- och trådlöst 🙂 Tror nog vara trådar blivit lite tjockare, tunggump här med!
   Kram

 3. Haha, jag som inte ser helt bra började kolla noga på första bilden. Trodde jag skulle finna en tun tråd någonstans, innan jag läste texten under bilden!

  Fiffigt.

  Härligt barndomsminne…. Ryggraden = tråd som bär upp rumpan! Ja, varför inte 🙂

  Önskar dig en fin vecka, misstänker att det drar ihop sig inför “stora lyftet”.

  1. Roliga du Mia, ett härlig barndomsminne är det 🙂 Jo, varje vecka tar mig närmare och flyttkartongerna fylls här efter hand ja.
   Må väl!

 4. Tänkte faktiskt också på ett trådlöst nätverk, vilket du troligen syftade på med första bilden:-)
  Undrar om di använder dina trådrullar, färgglada är de i alla fall.
  Tycker din farfar var riktigt rolig. Har då aldrig tänkt på min rygg som en tråd, och det trots att folk säger att jag är trådsmal;-)

 5. Kul tolkning! Man ska vara rädd om sin tunna tråd, den är viktig för välbefinnandet! Min har varit bångstyrig av och till och då är det besvärligt.
  Ha det gott!

 6. Klurig lösning på temat men det stämmer det bilderna visar. 🙂
  Rullar med tråd i olika färger är bra att ha när något behöver lagas.
  Potatisplockning ger ofta ryggont!

  1. Sköra trådar ska vårdas. Nu var det ju inte riktigt så att jag hade en skör tråd. Jobbat över 38 år i vården och aldrig haft ryggbesvär.
   Så glad för det!
   Tack Mia <3

 7. Men jisses vilket roligt uttryck! Ja trådlös ska man kanske inte vara, i alla fall inte utan en tråd på kroppen, utom i bastun då…där vägrar jag baddräkt!

 8. Tove! Vilket härligt inlägg- Igen! Så fina bilder till dina tankar. Hade inte tidigare hört att ryggen var som en tunn tråd. Har även idag lärt mig något nytt. Men vila fick du inte….
  Stor kram

  1. Tack! Den tunna tråden höll och blev stark, som du vet inget ryggbesvär nånsin, trots alla år i vården senare 🙂
   Stor kram

 9. Trevlig presentation. Uttrycket har jag inte förut men det var bra. Potatisplockning krävde sin rygg minsann. Och vila var inte dumt i det tunga jobbet.
  TREVLIG HELG ! //Marie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *