Mynt

Ett mynt -eller en slant, det är frågan det. Ett präglat stycke av metall används som betalmedel. Mynt ges för det mesta ut av en myntighet i en stat. Det betyder att det finns massor av internationell mynt.

Myntligt myntar myntighet.

Mynt i mynters myntensvärld.

Kronor, ören lägg därtill

Bli så rik du bara vill. (Nåja)

Sjung de orden på melodin Blinka lilla stjärna! Skriv gärna i kommentaren hur det gick.

Ingen mynt utan en slant.

Norska Mynt

Hur många mynt i kronor räknat tror du det finns i högarna?

Det finns också ett fel i texten, finner du det?

Veckans ord i http://gemsweeklyphotochallenge.blogspot.com är härmed tolkat och klart. Singla slant och mynta in ett tryck på länken.

36 reaktioner till “Mynt”

 1. Man kan inte bara vara rik på mynt, som knappast syns till mer. Du är rik på ord…biljonär skulle jag vilja säga. Du fick mig faktiskt att sjunga tidigt på morgonen och det lät inte alls dumt (det var bara jag som var vaken, så det fanns inga kritiker). Kram

  1. Hi hi – tack för responsen på sjungeriet 🙂
   Mycket lättare bli rik orden än på mynten så sant.
   Kram

 2. Oj ,så fyndigt med en nästan tungvrickande mynttext! Den går jättebra att sjunga men det lät väl inte så bra för sång är inte min starkast gren. Nu ska jag fundera över hur rik jag vill bli.
  Ha det gott!

 3. Heisann, tror jeg bomma på melodien, hørtes ikke bra ut for mitt indre øre (for høyt sang jeg ikke!!!!)
  Jeg har nå ”lira” (også tyrkisk myntenhet) av meg noen gloser….
  og feilen, den får noen andre finne…. jeg får konsentrere meg om å finne det jeg savner i alt rotet hjemme.
  Ha en fin dag ;:OD)

 4. Det gick alldeles utmärkt att sjunga. Jag var ju uppvärmd och klar efter som jag småsjöng under hela promenadvägen hem från jobbet. Snyggt tolkat och pengar med hål i… tänk så spännande det var då man var liten.
  Ha en bra kväll!

 5. Det gick alldeles utmärkt för mig att sjunga, om jag får säga det själv, jag menar att sjunga de orden till den melodin, passar som hand i handske.
  Kluriga ordvändningar. Du är verkligen en fena på det.
  Myntighet, ett jättebra ord.
  120:- eller 100:- jämt kanske?
  Ha det bra. Kram!

  1. Oj så roligt höra att du sjöng utantnproblem, egentligen stämmer det med som jag tänker mig dig💕
   Din gissning på 100 kr är nära summan 👍
   Myntigheten kom till i huvudet dåjag skrev ska vara myndighet.
   Tack Wiolettan.
   Kram

 6. Är ju tondöv, så sjungandet hoppade jag över;-) Du är så himla duktig med ord!
  Kunde ju inte låta bli att googla ”myntighet”, och det ordet fanns faktiskt – i en gammal bok som dök upp som enda länk till ordet.
  Då du vill att vi leta ett fel så undrar jag bara om det inte är ”Inget mynt”… istället för ”Ingen mynt”.
  Ett toppen bidrag med fina bilder!

  1. Överhoppande godkänt😃
   Kul du googlade på myntighet, men i sammanhanget här är det myndighet som gäller. En slant och en mynt är samma så inget mynt utan en slant… Ingen slant utan ett mynt…. Eller något sådant, grammatiken kan vara fel… Håller inte helt reda på den längre dessutom blandar jag den norska och svenska. Tack BP🥳

 7. Haha, du är ju för klurig 😀 Sjunga gick bra, räkna vet jag inte med jag gissar på 65:- såvida jag inte slant med ögonen. Myntighet var ett bra ord! 😀

 8. Härliga, fyndiga Tove! Jag har sjungit och det gick hyfsat. Vad gällrer fel, skulle nog inte säga så, utan mer att du uppfunnit ett nytt ord- ”myntighet”. Kan behövas lite nytt i samband med att nya mynt kommer till.
  Vad gäller pengarna så satsar jag högt på 75 norska kronor. Frist vågat, men jag tar chansen.
  Stor kram

  1. Toppen Paula, du sjöng du med , tyckte mig höra något 🙂 Rimmar åtminstone två sista raderna 🙂
   Karriär är inte aktuell, bara ha roligt med det kreativa, skriva verser o dikter har jag gjort länge, med föreslagen melodi till inte lika ofta.

   1. Ja med karriär kanske jag mest menade att du ägnar en del tid åt den konstformen också, och det gör du tydligen redan! Kunde ju ha anat det,….Ha en finer kväll!

 9. Vilken härlig mynttext och visst gick det att sjunga den. Numera för mynten en tynande tillvaro och kort är det som gäller. Tänk att vissa butiker och restauranger vägrar att ta emot kontanter. Lite märkligt att det ä ok när det finns en valuta för landet…

  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *