Min röda Asus

Asus namn kommer från Pegasus, den bevingade hästen i grekisk mytologi som symboliserar vishet och kunskap

Nyss ätit frukost, hindrar inte en kopp starkt kaffe och en bit delvis misslyckad sockerkaka att få plats bredvid min nyopererade dator så jag kan fira att den är i storform och inbjuder till bruk. Att solen skiner in över hustaken och träffar mitt ansikte får mig att resa mig och göra solhälsningen!

Mitt Windows 8.1 fick frispel. I stort sätt omöjlig att ha med att göra. Efter ett par inlämningar som inte bättrade på så bestämde jag i samråd med bättre vetande och genomförare David här i Arvika att nu fick det bli Windows 10 och ny uppstart. Med sådant ingrepp sker en del behov av att få in program på nytt. Licensnyckel och Microsoftkonto, lösenord och annat smått och gott hör dit. Så det blev nödvändigt att även kontakta datafirman i Skellefteå, Markus och hans kollegor. Personlig service och super support! Jag säger ”mina” datakiller! Några dagar här har jag nu funnit fram i nya 10 menyn och fått fram det jag behöver, jag har till och med fått till att återinstallera. Och igår kom jag på hur jag letar fram alla mina bilder som jag ständigt rensar i för att få ordningen. och importerar nya! Det dök till och med upp bilder som jag raderat. Relationen mellan mig och röda Asus är en stor del av mitt liv! Så himla kul å få till sig nyheter, lära sig fast en inget begriper apropå vishet och kunskap.

Nytt för mig är 10:an ständigt kommunicerar med mig, pling pling om fokus och stöd, möjlighter och valfriheter.

Det är mycket med det jordiska, men än mer online i Cyberg cyber. Onedrive och Cloud har jag funderat över. Nu har jag förstått, eller ja, börjar förstå. Liksom. Onedrive – läs på svenska – där fanns mina bilder – tror jag. Inget av det begrep jag på 8.1:an. Nej, var det kanske Onenote? Onenote – läs på svenska – utan noter. En note – notering. Där tappade jag tråden.

Cloud, lagras i cloud. Jag tänker naturligtvis himmel här. In skyn. Lite långsökt, men dock nära till hands – jag menar till livets slut.

Nu har jag börjat se fram emot att när vi lämnar jorderiket och flyttar till Cyberg kommer vi alla att mötas i Cloud, återse oss själva och allaalla, (inte stavfel) rotera runt med bilder och dokument. Ett liv efter detta således. Många säger att vi som lever i detta datatidevarv ingen historia lämnar efter oss. Puh, det är ju det vi gör. Men det kräver att någon måste ”ramla ner på jorden” med all dokumentation och bildbevis. Men Uppståndelsen har ju ägd rum.?! Då blir det sannolikt uppståndelse när Nerståndelsen äger rum.

Tappade du tråden nu?

BE MY GUEST!

Bild från Stadsparken här i Arvika, utsedd till Årets park 2019.
Tyvärr har jag inte lyckas få fram vem som gjort skulpturen eller vad den heter.

På något sätt tycker jag att hon som bär upp solen eller om det är jorden passar så bra upp i cloud!

17 reaktioner till “Min röda Asus”

 1. Härliga funderingar! Tänk när vi träffas i Cloud…så mycket vi ska ha och prata om då. Jag har också ”egna” datatekniker…först och främst min dotter Ulrika och när hon mot förmodan inte fixar det så hoppar Peter, sonen, in. Han tar över min dator och styr den från Dallas. Jag bara sitter och tittar hur allt ändras om på skärmen och till sist faller på plats. Livet blir spännande med en dator i huset. Kram

  1. Vilken fest vi ska ha då på cloudparty 🙂 Toppen med egna tekniker, fjärrstyrd eller närstyrd. När du skriver Peter kommer jag på igen att vi har söner med samma namn. Visst är det spännande med dator.Kram

 2. Väldigt passande bild till texten 🙂 som jag iofs inte fattade så mycket av, jag är ju den mest otekniska människan som går i ett par skor! Men datorn är snygg 😀

  1. Härliga du som ser bilderna; ja min röda är tuff, den har varit med mig sedan 2014, kunde inte motstå då nytt köp blev aktuellt. Kul du kommenterar fast du tapppade tråden. Mina första år var jag totalt oteknisk, men det tar sig fram ändå – och hjälpare finns 🙂

   1. Min hjälpare i nöden (min äldste son) behagade flytta till Oslo den rackaren! Han vet inte vad han ställde till med 😉 Ha en underbar lördag <3

    1. Då får du skaffa dig ”egna killar” hemmavid 🙂 Kul att din äldsta som bor i Oslo. Där har jag delar av min familj och tillbringade mycken tid där som barn hos min mormor. Bodde där en kort innan jag blev svensk 1974 🙂
     Må fint <3

 3. Just så sa jag också en gång i tiden om mig i förhållande till datorn, så oteknisk, men tiden lär en även om en inte begriper – och så finns det hjälpare 🙂 Visst passar bilderna och denna röda valde jag 2014 då nytt köp var nödvändigt 🙂 Härligt få kommentar!

 4. Jag har haft en ”den lilla röda” också. Det var en Dell, en sån där minigris. Älskade den, men den segade ner sig. Men jag har en Asus också, min nuvarande laptop med Windows 10. Är väl 5 år gammal och dummar sig ibland, såklart. Min Asus vinkar till din Asus! 😀

  Ja, för denna cybern. Ska vi alla mötas där? Spännande.
  Trevlig fredag och njut, kram!

 5. Även här hemma finns det en Asus men en silverfärgad sådan. Tekniken ska bara fungera så tack och lov är Husse en fena på datorer. Tycker dessutom det är roligt och intressant vilket varit min räddning många gånger 😀 Intressanta tankar där på slutet och ja, vem vet…

  Hoppas du får en fin lördag!

  1. Asus är toppen röd eller silver 🙂 Tur du har en alldeles egen husse som står dig bi! Jaa, vem vet om vi möts 🙂
   Fin lördag här, snart tar jag bussen till goda vänner för mat och övernatt.

 6. Fint att du fått fin fina röda dator uppdaterad. Men tänk innan en lär sig allt det nya. Tid tar det och kraft. Och ack så nödvändigt. Å andra sidan var inte brevduvetiden så tokig den heller. Undrar om en kan lära datorn att ge sig iväg med enkla bud. Kanske bara en tidsfråga.
  Härliga tankar och så fint att ordningen på din röda fina Asus är återställd.
  Stor kram

  1. Ja, det är ju som bäst när det funkar då 🙂 Det gick utomordentlig bra – kändes inte som det tog kraft alls egentligen. Brevduvetiden ja, den var inte så dum den.
   Datorbud låter spännande. Det får vi klura på du:-)
   Stor kram!

 7. Windows 10 ja… Vet inte vad jag tycker egentligen, blev tvungen att köpa ny laptop 2016 och då blev det med 10:an. Nu är det snart dags för ännu en ny och jag har inte helt accepterat. Det är för mycket av påtvingad kontroll och sparande på olika ställen som man inte har koll på. Har till och med tankar på att hålla mig med en som inte är uppkopplad för att kunna hålla några tankar borta från kontrollsamhället.

  Önskar dig ett Gott Nytt År och en god fortsättning. Tack öfr ditt besök hos mig!

  1. Ja, det har sina sidor att vara så i farten på datorn, koll på allt och sparas gör det. Lite skrämmande är det …
   Nu har jag vant mig vid 10:an, har lärt mig tålamod med åren vid skrärmen.
   Tack för besöket, roligt du tittade in 🙂
   God fortsättning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *