Is

Fin-is som frusit till på våren över en sten i vattenytan vid Glafsfjorden, Sågudden, Arvika

Höst-is, Sävsjo kanal, Arvika – när regn o frost samarbetar på vattenytan som strömmar och rör sig

Isfågel med sländig bakdel

Isvittror

JohnBauer-is, Jössefors

Citronskiva i is från min frys

Experiment-is. Röd färg som jag och mitt barnbarn Pontus lagt i inför infrysningen – också från min frys – en bild jag lekt lite med

Is-mus och is-tomte av färgen, och den halva avacadokärnan blir synlig då den frusna isen från min frys tinar långsamt i diskhon

Ful-is, leriga vattenpölar som fryser till och krossas av ett bildäck

Årets sista vecko-ord is ihttp://gemsweeklyphotochallenge.blogspot.com är härmed tolkat o klart!

Tack Sanna gems för att jag fått möjligheten att visa det jag älskar, nämligen ord&bild, här i grupp med andra, så roligt och inspirerande! Tack till alla er vars härliga, mångfaldiga och personliga tolkningar jag fått njuta av under tiden jag var med i år!

GOD JUL

GOTT NYTT ÅR!

52 reaktioner till “Is”

 1. Ja, här visar du ju helt klart upp konstverk, både naturliga och egenskapade om man säger så. Några av de naturliga skapelserna liknar smycken och är otroligt läckra. Bra jobbat här!
  Å i näst sista bilden tycker jag faktiskt att det är en elefant (till vänster) som sitter ner.

  1. Konsten är bred eller hur, naturligt och skapad är den där.
   Det kan vara en elefant – jag ser hur du ser den 🙂
   Tack!

 2. Men så vackra bilder. Otroligt sinne du har för detaljer.
  Tänk att det finns så mycket fint som kan bildas av vatten som har frusit till is.
  Med hjälp av din kamera fick vi också njuta av det vackra. Tack!
  Kram!

 3. Vilken fantastiskt fin is final du preseneterar! Så vackra bilder och kreativa.Helt i din fina Tove anda. Jag tittar, fantiserar och njuter. Stort tack!
  Önskar dig också en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.
  Stor kram

 4. Spännande bilder med is i olika formationer! Isfågeln är helt underbar, tur att du upptäckte den så att du kunde dela med dig.
  Tack för alla trevliga kommentarer under det gångna året! Hoppas vi fortsätter 2020.
  Ha det gott och GOD JUL!

  1. Så roligt du ser isfågeln – det blev ett fint fotoögonblick 🙂
   Tack själv för rar kommentar!
   Hoppas vi ses i samma lek 2020!
   Ha det gott!

 5. Ååå vilken lekfull tolkning! Jättefina bilder =) God Jul och Gott Nytt År till dig med, vi får nog fortsätta med detta roliga veckotema även nästa år – Sanna verkar fortsätta, så kul!

 6. Men oj så läckra bilder du presenterar, du är duktig i både ord och bild och det är alltid roligt att läsa 🙂 Vittror har jag länge velat se, har hört så mycket om dom och nu äntligen fick jag veta, i alla fall isvittrorna!
  Ha en fin kväll, Klara

  1. Tack Mia! Kul du gillar vittrorna;
   Har svarat på din kommentar förut här, men troligen publicerade jag inte … går lite fort ibland 🙂

   1. Äntligen kan jag se inlägget igen 😀 Glömde ju skriva förut att naturen är en makalös konstnär <3 Ha en fin fortsättning på helgen, Klara

    1. Visst är naturen makalös, den ger oss många fina ögonblick både för ögat och fotoögat!
     Nu fann di det igen 🙂

 7. Fantastiska konstnärliga isfoton, av vem? Av vår egen konstnär förstås, naturen. Som faktiskt du har ett gott öga till! Du ser de vackra formerna och fotar dem vid precis rätt tillfälle. Ljuvligt är bara förnamnet, i synnerhet för en vinterälskare som jag! God Jul bästa du!

 8. Tack Paula! Största konstären är naturen så sant! Jo,mitt öga gillar den konsten i synnerhet is och vinter, som du är jag vinterälskare 🙂
  God jul bästa du med!

 9. Vilken fantastisk tolkning du gjort av veckans tema ord! Bilderna är verkligen njutbara; alltifrån fin-is, ful-is, is-mus och is-tomte, till John Bauer – is och till citron-is. Is-vittrorna och is-fåglarna är helt suveräna.
  Hoppas och önskar att temat kan åf fortleva under nästa år för det har varit så roligt. Och lika roligt som att själv fundera över ord och bild har det varit att se andras tolkningar.
  Önskar dig också en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.
  Stor kram

 10. Vilken oerhört läcker tolkning! Den där isfågeln ser ut som en sån där lyrfågel, dom har häftiga stjärtfjädrar också 🙂

  Ha en riktigt God Jul! 😀
  PS: Din mejladress i din kommentar var lite felstavad. Ovida istället för Ovidia DS

  1. Tack Ama 🙂
   Du menar adress hit till hemsidan? Har ingen mailadress med Klara Ovidia och det händer att jag missar en bokstav här och var ja – men du fann mig 🙂

 11. Helt fantastiska isbilder! Men jag känner dig ju ganska väl vid det här laget så jag är inte förvånad :-). Önskar dig en god fortsättning på julhelgen och ett Gott Nytt År.
  Kramar från Ingrid

 12. Tack för detta vintriga isiga inlägg!
  Experimentisen ser spännande ut, lite StarWars känsla i den på något vis…och John Bauer isen, så vackert. Is är vackert..

  Tack för alla fina kommentarer i min adventskalender, läste och njöt av dem igår.
  Kram och fint avslut på 2019

  1. Tack för besöket och för kommentaren! Experimentera är verkligen roligt och att göra det med barnbarn är fantastisk kul!
   Is är tacksamt vackert, den av naturen formad och den skapade 🙂 Att få syn på den i naturen är en fin upplevelse, att fota och sedan hitta den igen är förevigande.
   Kram

 13. Konstnärssjälen fann ett konstverk i naturen, kunde varit ditt konstverk om det hade varit litet mer färgglatt 🙂 Vackert.

  Vill tacka dig för bloggåret, inte så ofta jag dyker ned hos dig, men desto roligare när det sker 🙂 Kan inte bli sämre nästa år i alla fall…. Gott Nytt till dig!

  1. Tack Mia, så roligt när du dyker upp 🙂
   Naturen är underbar, is är fantastisk!
   Bloggbesök kommer och går, så är det ju och vem vet hur 2020 blir på det viset …. välkommen när du kommer 🙂
   Gott nytt!

 14. Jag vill tacka dig för att jag fått följa med i ditt liv en liten stund i mitt liv och att jag får fortsätta med det, Klara! God fortsättning på det nya året och decenniet <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *