Fem en fredag

Framåtblick

Just nu här blickar jag framåt på min kanna nybryggda Miss Saigon te av den gröna sorten med vanilj, några mackor och som efterrätt ska jag befrukta mig.


1. Vad är dina första planer för 2020?

Om några dagar ska jag flytta till en större stad.

2. Vad kommer du att främst fokusera på under året?

Vardagslivet. Under de sista snart fem åren har jag haft förmånen och möjlighet att välja att ha det gott, roligt, spännande och att ta mig framåt med lite guldkant här och var. På den vägen blir det.

3.Vad ser du fram emot under 2020?

Varje dag. 29 februari kan bli lite extra för den finns bara vart fjärde år.

4. Vad är något du tänkte göra som du inte gjort 2019?

Det ska jag tänka på …

5. Hur skulle du önska att 2020 blir?

Oj en sån pretentiös fråga. Fred på jorden? För stort? Klimatet? Där kan jag göra något. Omtanke om andra omkring mig? Säga hej med ett leende och fråga hur det är, även om det kan verka påträngande, men ge personen möjlighet att inte behöva svara om den inte vill! Vi behöver bry oss …

Att jag får leva och se hur det går? Ja, den tar jag!

För Fem en fredag svarar Elisa Matilda som du hittar här och där finns länkar till andra som ger sina svar : http://elisamatilda.se Mycket nöje!

29 reaktioner till “Fem en fredag”

 1. Det var riktigt roliga och lite annorlunda svar!
  Så kul att du flyttar till en större stad. Var Arvika aningen för ”lantlig” för dig eller;-) Jag skulle inte vilja bo i en så liten stad, även om den är jättefin. Skulle sakna storstadspulsen.
  Du har helt rätt – den som lever får se.

  1. Tack! Ja, de kanske är lite annorlunda , men så är jag det också ibland 🙂
   Har bott i Arvika flera år tidigare, när jag återkom var det 18 år sedan sist. Arvika är fin småstad, men jag har sett allt och önskar nytt omkring mig och lite större, så jag får tänka på var jag ska gå för att komma hem 🙂

 2. Åh vad du svarat fint <3 Tänk om jag hade bott närmare, då hade jag kunnat hjälpa dig med flytten, det hade jag gladeligen gjort 🙂
  Att prioritera vardagslivet är nog nåt av det viktigaste vi kan göra…jag menar, det livet har vi ju varje dag!
  Svaret på den femte frågan är klart bäst! Vi får se hur det går 🙂 och att ge en annan människa ett leende och ett gott ord, kan leda till nåt riktigt bra…
  Ha en underbar helg, "lilla Klara" 😉

  1. Åh tack Mia för tanken! och för fin kommentar!
   Jag har haft tre månader på mig att packa, bokad flyttfirma och städfirma som tar det tunga åt mig, så det går på räls 🙂
   Visst är vardagen en härlig förmån att ha, lilla Klara älskar den 🙂
   Underbar helg till dig med!

 3. Oj, det var inte länge sen du flyttade! Men lycka till med nya spännande stigar att tassa på. Jag som bor i en liten by kan allt få fundera på närmaste väg hem, jag som har lite svårt att hålla mig till asfalterade vägar…
  Du har ett öppet och nyfiket sinne, det kommer man långt med!

  1. Ja, nu ska jag omge mig med lite större stad och fler gator. Så får jag ut i grönområden och leta stigar också … närmaste vägen -gör inget om den blir längre om jag inte har någon tid att passa förståss.
   Du har rätt Paula – sinnet är öppet och det bär bra 🙂
   Tack för fin kommentar!

  1. Har varit gift och lite till så något frieri är inte aktuellt …. skottdagen blir en bonusdag 🙂
   Fred på jorden önskan står sig år efter år som den är.

 4. Likte godt svarene dine jeg. 🙂 Spesielt det siste. Lykke til med flytting forresten. Jeg har bodd i samme by hele livet jeg, og i samme hus i 23 år. Er absolutt ikke klar for å flytte noen som helst plass, selv om alle andre mener vi burde hatt leilighet istedenfor stort hus og hage …

  1. Tack Marit 🙂
   Jeg har flyttet ganske mye i mitt liv og det har gitt en del opplevelser som jeg er glad i. Flytte fra huset gjör en når en klar for det, vent ikke for lenge kanske 🙂
   Fin lördagkveld till deg!

 5. Tack för att du hörde av dig Tove!
  Kul att läsa dina svar på den här utmaningen! Flytta till en större stad – Det låter jobbigt tycker jag, som bara på allvar har flyttat en gång i livet. Hit till Odvalds, där jag hoppas få vara kvar tills de bär mig ut med fötterna först.
  Ha en fin trettonhelg!

  1. Tack Ingrid för ditt besök och kommentar!
   Jag är ganska van att flytta så det är inget problem. Har inte så mycket bohag heller att ta med mig.
   Förstår din önskan att vara kvar där du är tills fötterna före kommer!
   Fin helg till dig med!

 6. Vilken mysig frukost du åt! En bra start på dagen!
  Jag tycker om dina svar! Du har verkligen tänkt till! Vardagen lever vi med hela tiden, ibland med lite guldkant!
  Lycka till med den stora staden dit du snart ska flytta!
  Nyårskram!

  1. Se här tittar veiken in och delar ut en kommentar, tack guldkant precis!
   🙂
   Snart nu så blir staden omkring mig större.
   Pirrpirrkänsla 🙂
   Kram

 7. Så det är dags för flytt igen. Det var ju inte så länge sedan det begav sig men det är viktigt att man hittar rätt. Hoppas du ska trivas bra med ditt nya boende!

  Kram

  1. Ja, jag rör på mig igen – och nöjd blir jag, jag brukar bli det även om jag stannar kort här och var 🙂
   Kram

 8. Bra och eftertänksamma svar och du är ju stort på G med att förändra tillvaron!
  Önskar dig all lycka med det. Man känner själv när det är moget.
  Nu har jag bott i denna stad och i detta område, fast i två olika lägenheter, i över 20 år. Men jag när ingen längtan. Än.
  Varm kram, fina vän!

  1. Tack Gerd, här stundar förändringen till glädje 🙂
   Längtan kommer och längtan går
   flytten rår
   då en flytta vill och får 🙂
   Varm kram du med vän!

 9. Jag har nog hamnat på rätt plats i livet tror jag för jag har varit trogen den här plätten jag befinner mig på i 47 år. Du kommer säkert att trivas på det nya stället för du verkar ha en positiv inställning. Härligt med ett nytt år och nya planer. Allt måste testas…kanske det fungerar…man vet aldrig. God fortsättning på det nya året och lycka till med flytten. Kram

  1. Du är där du är Gunnel, och det är du med hela dig och din omgivning, du hör hemma där som jag känner dig med bena på jorden och huvudet upp.
   Jo, jag testar, kanske sista gångnen jag kan ge mig i väg på egen hand för egen maskin. En lever ju bara en gång.
   Tack Gunnel!
   Kram

 10. Nej, flytta nån mer gång hoppas jag slippa! Och OM jag skulle bli tvungen så absolut inte till nån stad, varken större eller mindre. För när man är en infödd Stockholmare som bott där ända tills man var 60, så är man så tacksam över att man nu bosatt sig på rena ”bonnlandet”. Så underbart skönt….. 🙂
  KRAM/Susie

  1. Se där jag du född i riktiga storstan du och funnit dig lantlig lycka! Jag föddes på bonnlandet och bott i mindre byar/samhällen, de senaste åren i småstad, lite större och så nu ännu större.
   Kul å träffas i fem en fredag 🙂
   Kram.

 11. Väldigt roligt att läsa dina svar. Verkligen tänkvärda. Och vardagen är ju den vi oftast lever i. Instämmer i din önskan om det du önskar dig inför 2020.
  Tankar och varm kram

  1. Tack Ditte!
   Vardagen är där var dag. Kommer och går, några blir mer än andra, några går ihop snabbt till en vecka och dess emellan blir det helg. Så rullar det på.
   Då möter vi 2020 med samma önskan 🙂
   Tankar och varm kram också till dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *