Söndagspredikan

Kära du ”Gud”!

Det kom ett mail till mig från dig. Du har tydligen saknat mig och mina predikningar. Så roligt! Vi har ju ett långt förhållande du och jag. Förhållande och förhållande. Jag förhåller mig till det där med dig ”Gud” genom reflektioner. Något ska en ju tro på. Vi har gemensamt att tro på det goda.

Hade tänkt hitta ett bibelord, men inget finns direkt i predikarhörnet av sig själv. Bibeln är nerpackat och att leta på nätet kände jag inte för. Så jag får skapa/bruka något själv från min lilla värld. Det är ju det det går ut på när jag predikar,skapa, fantisera och improvisera.

På med prästklea och upp i predikstolen; ”Gud” här kommer jag, bär mig, bär över med mig att jag tar i stort!

Ett av orden i dagens predikan får bli gravatar.

Det har sin grund i en händelse igår då jag skulle kommentera på en blogg som inte godkände min vanliga bloggadress. Nej och ja, tänkte jag, det kan jag fixa till säkert. Nånstans i bakhuvudet for en tanke på detta gravatar förbi, något jag sett på min egen WP-blogg att jag kunde ha det som välkommen till läsarna att kommentera. Kom inte på frågan då. Så kom dagen idag då jag skulle kommentera flera bloggar och minsann, ta mig fan, så kunde jag inte med min vanliga bloggadress kommentera. När jag senare skulle kolla mailen, då jag fann ditt; fann jag också ett med att godkänna och förverkliga gravatar.

Men vad är gravatar? Brukar du det ”Gud” när du får kommentarer?

På sidan Influencers of Sweden hittar jag följande:

” Du vet den där grå hårlösa personen som ibland dyker upp bredvid ditt namn när du kommenterar på andras bloggar? Hur skulle det vara om trista typen, också kallad ”Mystery man” istället kunde bytas ut mot en bild på dig?”

The Mystery Man! Det kan en ju säga om dig med ”Gud”. Men inte är du hårlös och grå. Eller förresten, det är du nog nu för tiden som blitt så gammal.

När jag nu står här i predikstolen och ser ut över församlingen så frågar jag: Hur många bloggare finns det här? Ingen svarar!! Upprepar frågan och ber om handuppräckning. Och se där kommer först en hand så fler och fler. Nästa fråga finner sig själv, använder du gravatar? Inte lika många händer uppe nu.

Varför bloggar du? Om du bloggar för ros skull ställ dig under predikstolen! Bloggar du för att du verkligen vill skriva något/få sagt det du tänker, så gå upp på läktaren. Eller bloggar du för att få nya vänner, vara sociala på tider som passar dig och på kuppen få vidgade vyer? Ställ dig kring altarringen! Du som inte bloggar bli sittande!

Jag älskar rörelser och det är ett nöje att se hur de olika grupperingar formar sig. Några ser lite vilsna ut och använder alla de tre möjligheterna som jag gett dem. Jag låter de hållas.

Så efter en stund må jag få slut på detta springet hit o dit. Nu kommer det mest fantastiska: Jag höjer rösten och tackar för engagemanget och ber de sitta ner igen. Och blir hörd!!

Vad hjärtat är fullt av talar munnen! Apropå gravatar – som står för Globally Recognized Avatar. Jag borde kanske göra en predikan till i ämnet. Nu dök ju Avatar upp, är inte det något filmiskt?

Denna tavlan, målad i akryl som jag kallat Självporträtt, kan jag för dagens predikan döpa om till porträtt av Gud så som jag kan se honom.

12 reaktioner till “Söndagspredikan”

 1. Du är ju bara underbar! Bästa predikan ever, nu har jag ju inte läst nån, bara så där, men hört ett flertal och jag måste säga att din vinner! Kort, koncis och inte ett dugg långtråkig 😀
  Det blir spännande att läsa nästa 😉
  Ha en fin trettondagsafton <3

  1. Å det var ju fint och roligt att att du finner den på det sättet 😉 tack tack Mia!
   Vi njuter trettnehälja nu 🙂

 2. Jag tror att Gud tog bort min kommentar som jag skrev för en stund sedan, men jag är ju envis så jag gör ett nytt försök.
  Jag är övertygad om att Gud ser ut som ditt självporträtt Klaraovidia!
  Vi bär ju alla på gudomlighet, var o en på sitt sätt. Jämställt t.om mellan kvinnor och män…..
  Tack för din predikan som jag som bloggar för mitt eget höga nöjes skull, åhörde från kyrktrappan med dörren på glänt och med en värmedyna under rumpan.
  Avatar får jag fundera lite på, tror jag som inte tror. Tror jag 🤔
  God fortsättning!

  1. Så roligt å se dig här igen Karin! Länge sedan nu 🙂
   Tänk att du tänkte på att ta med dig värmedynan, det var gjort av dig, måste vara din gudomlighet 🙂 visst har vi den alla på var sitt vis.
   Jämställdhetens tidevarv är ju nu så det passar bra.
   Gott att du godkänner mitt utlån av självporträttet 🙂
   Och tron ja, den har vi vare sig vi tror eller inte, tror jag med …
   God fortsättning vän där du är!

 3. Spännande min vän, så man kan bara inte avbryta. Måste läsa hela…… Du är fantastisk på att hantera orden på ett väldigt intressant sätt!!!!
  TACK🙏 Klara Ovidia😇

  1. Men så roligt, glädjande, överraskande att du fann vägen hit in 🙂
   Välkommen!
   Du får gärna fortsätta att inte sluta läsa. Orden och jag hör ihop, allt livet gett av gott och sämre har jag med orden lärt mig hantera, men det ä väl ingen nyhet ….
   Tack så mycket !!
   Svarar från datorn och här finns inte så många emojser men den den där med tjejen som bollar kan du föreställa dig 🙂

 4. Tack, Tove för en lysande predikan; klurig, humorisitisk och tänkvärd . Och för egen del sökte jag svartet på frågan om varför jag bloggar. Inte enkelt att svara på. Fler svar finns så jag får nog flytta runt lite bland grupperna. Men det gör jag så gärna.
  Stor kram!

  1. Tack Ditte för att du läser den med humor och finner den på så sätt!
   Tror vi är i lite olika grupper lite till bloggs om en säger så …. flera skäl finns till och från.
   Stor kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *