Sur

Men se där är den ju!! Bilden till veckans ord!! En helt vanlig skiva ost med hål i som jag hyvlat en extra av att intaga utan bröd för att det är gott.

Motsatsord till sur är glad och belåten – och det blev jag!

Men visar bilden bara en sur en? Är den inte lite ledsen? Snopen? De synonymen finns inte som alternativ i sur. Finns det något surt i ost?

Jodå, det kan det finnas, vinäger eller saft från citron, då inträder en suragörning. Mjölksyrabakterier tillsätts också. Synonymerna är många om sur, syra är en av dem.

Om ost med hål i har jag en kommentar från min son: Morsan, hur kan du betala så mycket för en ost med hål i? Lite putt blev jag allt.

Veckans ord hos Mrs.Susanne http://gemsweeklyphotochallenge.blogspot.com är härmed tolkad. Klicka och läs övriga tolkningar 🙂

50 reaktioner till “Sur”

 1. Haha, den var ju bra!!! Om barn och ost: min son sa när han flyttat hemifrån ”Varför har du lärt mig att tycka om så dyr ost mamma?” – gällde en cheddarvariant som än i dag är både min och hans favorit.

 2. En helt suverän tolkning Tove! Jag skrattade av flera anledningar och jag kunde faktiskt utan vidare tyda bilden. Tänk vad du lärt mig att se saker runt mig.
  Och du, jag betalar också gärna lite extra för att få ost med hål i.
  Härlig bild dessutom!
  Stor kram

 3. Du har verkligen tekniken till att tolka saker och ting och få mig att inse att osten gör mig på glatt humör. Gillar även din sons smarta kommentar. Ja, varför ska man betala för saker som har hål och tomrum =)))

  1. Hej och välkommen!
   Kul du tittar in:-)
   Tack så mycket Biggeros, jag är mycket förtjust i tolkningar och roar mig stort :-))

 4. Vilken härlig tolkning av ordet ”sur”! Visst ser man tydligt ett ansikte i ostskivan. Själv kan jag dock inte bestämma mig för om det är en sur eller förvånad min. Men vad gör väl det för allt ligger i betraktarens ögon 😀

  Kram

  1. Tack znogge! Det är frågan det, sur eller förvånad 🙂
   Allt ligger i betraktarens öga precis så är det ju!
   Kram

  1. Ja, vad är problemet 🙂 Att den inte fik ligga på en den mjuka smörgåsen kanske ja … den fick ju ligga på tallriken direkt …
   Ha det gott-

 5. Så kul bild och tolkning av temat!! Jag ska hålla utkik och se om jag hittar något surt till mitt inlägg som ännu bara är på ide-stadiet.

 6. Tack Carita!
  Den låg ju bara där ostskivan och såg sur så det gick av sig själv, hade förmodligen något surt o passande i mitt undermedvetna:-)

  1. Visst är det så – och nu hade jag inte ätit denna ost på evigheter så gissa om smaken föll mig i smaken 🙂

  1. Usch så tråkigt – jag bad en väninna googlesöka och hon kom inte heller fram, kommer bara till sur, tack för att du provar Mia 🙂
   Just nu, fick jag meddelande att hon via google kom fram till min blogg och fann inläggen 🙂

 7. Ja, den ostbiten såg verkligen sur ut! Men…jag blev också lite sur när jag skulle klicka mig till din blogg; det fungerade inte
  Efter lite klurande kom jag på vad det var, det står klaraovida på länken och skall alltså vara klaraovidia. Det fattas alltså ett i. Viktigt för dig antagligen…..
  KRAM/Susie

  1. Oj då, så du fick lite krångel du då när jag missar en bokstav, det är inte första gången heller då 😉 så stort tack för att att du letade dig fram ändå 🙂 Lite viktigt är det ju att folket hittar hit …
   Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *